Pak nu die inbreukmakers aan!

Zelf doen (DIY) of via Edwin’s Law?

Voor verschillende klanten onderzoek ik eens in de zoveel tijd met behulp van Google Images , TinEye  en Google Inside Search naar afbeeldingen die zij gemaakt hebben. En check of de afbeeldingen (auteursrechtelijk beschermde werken) niet zonder toestemming van mijn klant door anderen wordt gebruikt. Dat kan op basis van de naam van mijn cliënt, de klanten van mijn cliënt, de verschillende onderwerpen, en op de afbeeldingen zelf. Dit onderzoek levert soms verrassende resultaten op. Bijvoorbeeld dat foto’s speciaal voor een klant gemaakt door andere partijen worden gebruikt of door de klant anders worden gebruikt dan afgesproken.

                                            DIY                            Edwin’s Law

Internet check Check zelf je afbeeldingen via  Google Images , TinEye of Google Inside   Search Laat mij je afbeeldingen checken: € 5 p/s. Minimale aantal 10:  € 50
Inbreuker opsporen middels sidn.nl Deze service is inclusief bij internet check of inbreuk brief.
Inbreuk brief Vul deze brief zelf in en verstuur Ik laat de inbreuk maker schrikken, kosten: € 50,- p/s/
Vordering No-cure-no-pay! Wel eventuele deurwaarder- en griffiekosten voor uit voldoen.

 

Op sidn.nl is van alle domeinnamen te achterhalen wie de eigenaar is. Deze eigenaar is aansprakelijk voor alles wat er op de desbetreffende domein en onderliggende websites gebeurd. Ook staat de hostingprovider genoemd. Als de domeinhouder onbekend is dan kun je de hostingprovider aanspreken.

Mocht er ongeoorloofd gebruik worden gemaakt van het materiaal dan volgt er een brief aan de partij die deze inbreuk maakt met het verzoek om een billijke vergoeding te betalen. De brief gaat vergezeld van een factuur (billijke vergoeding), screenshot van de informatie van sidn.nl en screenshots van de inbreuk. Ook wordt de eigenaar aansprakelijk gesteld voor alle (toekomstige) schade.

Je kunt dit allemaal zelf doen of je kunt mij opdracht geven het voor je te doen. Bovenstaand is een overzicht van de kosten en mogelijkheden. Mocht je geïnteresseerd zijn om hiervoor een abonnement af te sluiten, maak een afspraak met me. Dan bespreken we de mogelijkheden.
Standaardbrief voor inbreuk auteursrecht
Onder producten op deze site staat een standaardbrief die je kunt gebruiken. Als tegenprestatie voor het gebruik van mijn auteursrecht op deze brief vraag ik je mijn FB-pagina te liken en het zou ook fijn zijn als je aan mijn service of bedrijf aandacht besteed op een andere manier (op bijvoorbeeld andere sociale media).